Nu var vi klar til den store udflugtsdag. Vi havde bestemt os til at besøge
en vingård og et mere end 1000 år gammelt kloster som lå ude ved kysten.
Vingården:
På vingården var det ejeren Josep som selv viste rundt
sammen med en af de ansatte. Først viste de os rund mellem vinstokkene, hvor
han fortalte om produktion, avl og dyrkning af vindruer. Han forklarede også
hvordan jordens sammensætning indvirkede på druernes smag, og selvfølgelig
en masse om stedets historie.
I tilknytning til vingården havde han også en
olivenlund, med mere end 200 år gamle oliventræer (Han regnede med at det
ældste var ca. 500 år).
Bagefter gik vi indendørs hvor vi fik forklaret hvordan
vinen forarbejdes og produceres. Bl.a. blev det bedste vin lagret yderligere
på egetræsfade, for at få en dyber glød og kraftigere smag.
Afslutningsvis fik vi lov til at smage på vinene, og vi
købte selvfølgelig et par kasser til at nyde på resten af ferien.
På vej ud til den næste seværdighed, St. Pere
klosteret, spiste vi frokost i en lille bar på vejen.
St. Pere de Rodes klosteret
St. Pere de Rodes klosteret ligger højt over
middelhavet ved grænsen til Frankrig. Det er mindst 1000 år gammelt, men er
imponerende stor. Ifølge Thomas er udsmykning et miks af mange forskellige
stilarter.
Om aftenen lavede Sofie den bedste Paella vi nogen
sinde har smagt :-)
Efter middagen var vi nogle der sneg os ned på den næmeste bar for at se
fodbold med Spaniolerne. Spanien vandt 1-0 over Paraguay.